CoachingVitaliteitscoaching

Vitaliteitscoaching

Tegenwoordig ervaart bijna iedereen het snelle en drukke leven waarin de vitaliteit altijd uitgedaagd wordt en onder druk staat. Bij veel mensen lijkt het alsof ze alles aankunnen, maar heb jij het idee dat je dit niet kan? Bij vitaliteitscoaching is het doel om de beleving van vrijheid te verhogen om meer uit jezelf maar ook meer uit het leven te halen, ook als je ziek bent. Mensen hebben basisbehoeften en die zijn fysiek emotioneel. Als je niet voorziet in deze basisbehoefte ben je meer aan het overleven dan dat je bezig bent met leven. Een interessante ontdekking hierin is dat gezondheid een minder hoge prioriteit heeft als je bezig bent met overleven. Het gaat hierbij om een serie aan kleine dingen die in je leven spelen. Het kan veel lastiger zijn om voor jezelf te zorgen als je eenzaam, onzeker of arm bent. Vitaliteitscoaching of loopbaanbegeleiding kan je hierbij heel erg goed helpen.

vitaliteitscoaching

Negativiteit

Stress is niet zozeer het probleem, maar als dit negatieve stress is kan dit wel je vrijheid beperken. Je kunt negatieve stress krijgen door veel verschillende situaties waaronder relaties, deadlines, eenzaamheid, werkdruk en voedingskeuzes. Dit kan dan het gevolg zijn van de controle verliezen. Het remt allemaal je vitaliteit. Hoe moet je met energie in het leven blijven staan en hoe hou je dit vol? Vitaliteitscoaching kan jou helpen om meer uit het leven en uit jezelf te halen via life- en leefstijlcoaching. Dit zijn zaken waarop jij zelf invloed hebt, maar met vaardigheden die je nooit geleerd hebt. Vaardigheden die je helpen om levensdoelen te bepalen, helpen jou met het starten en volhouden, waardoor je weer de regie kunt overnemen in je eigen leven.

 

Wat kun je verwachten van coaching?

Bij vitaliteitscoaching ga je samen met jouw coach op zoek naar jouw manier van vitaal en veerkrachtig in het leven staan. Door middel van verschillende oefeningen en hulpmiddelen zal duidelijk worden wat jij nodig hebt. De oplossing die je op deze manier zelf zult vinden, werkt beter dan allerlei tips die een anders voor jou zal bedenken. Coaching sessies helpen jou erachter te komen wat je echt belangrijk vindt. Het helpt je ook zelfbewuster te worden en het beste uit jezelf te kunnen halen. Je wordt hierbij geconfronteerd met je eigen overtuigingen en gedrag. Wil jij jouw levensstijl een boost geven? En mentaal, maatschappelijk en emotioneel stevig in je schoenen staan? Dan is vitaliteitscoaching wat jou verder kan helpen.

Lees hier meer over coaching.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *