Massage

Therapeutische massage

Therapeutische massage

Therapeutische massage werkt voor de ontvanger vaak zeer ontspannend, terwijl de focus toch echt ligt op herstel of anders: de massage probeert een therapeutisch voordeel te verkrijgen.

Doelen van deze massage kunnen sterk uiteenlopen

De doelen waarom een therapeutische massage aanbevolen wordt, kunnen sterk uiteenlopen. Soms maakt therapeutische massage onderdeel uit van een groter en breder behandelplan of is het resultaat van een samenwerking tussen masseurs en gezondheidsdeskundigen. Stel je hebt een blessure opgelopen, dan kan een therapeutische massage ervoor zorgen dat de spieren los worden gemaakt, de spiertonus verbetert en de flexibiliteit van de spieren vergroot. De therapeutische massage kan daarnaast ook heel goed aanvullend zijn op andere behandelingen.

Massage is geschikt voor elke leeftijd

Een therapeutische massage kan overigens ook een op zichzelf staande ‘losse’ behandeling zijn, iets waarvoor arbeiders en sporters nog wel eens kiezen. Doel van de therapeutische massage is dan om de fysieke gesteldheid in conditie te houden. De therapeutische massage kan door iedereen ondergaan worden, ongeacht de leeftijd. Als het goed is dan wordt deze massage gegeven door een gekwalificeerde remediërende therapeut. De massage technieken die toegepast worden, zijn overigens afkomstig van andere massagestoelen.

De massagetechnieken worden aangepast aan het doel van de behandeling

Bij een therapeutische massage worden die technieken aangepast aan het doel van de behandeling. Je kunt echter stellen dat deze massage een mix is van een ontspanningsmassage en een remedial massage. Het dient ter ontspanning van het lichaam en pakt meteen ook spierproblemen die je hebt aan.

Massage helpt om je bloedcirculatie te verbeteren

Massage in het algemeen helpt de bloedcirculatie te verbeteren en dat zorgt weer voor een betere aanvoer van zuur- en voedingsstoffen richting spiercellen. Ook afvalproducten worden beter afgevoerd en zwellingen zullen afnemen. Net als andere massages zorgt ook een therapeutische massage voor een lagere hartslag, gaat de snelheid van ademen omlaag en dit geldt ook voor de bloeddruk. Daarnaast word je immuunsysteem verhoogt en voel je minder fysieke effecten die stress eventueel kunnen veroorzaken.

Massage kan erg nuttig zijn voor verschillende aandoeningen

Daardoor kun je zeggen dat een massage heel nuttig kan zijn voor heel veel verschillende aandoeningen. Een therapeutische massage duurt zo tussen de dertig en negentig minuten. In die periode kan de therapeut in een gelijkmatig tempo met de vermoeide spieren aan de gang. Door dit in een gelijkmatig tempo te doen, is de kans op pijn aan de spieren de volgende dag echt miniem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *