BehandelingSport

Sporttherapie

Wat is sporttherapie?

Sport je vrij intensief en merk je dat dit effect heeft op je lijf? Bij lichamelijke klachten kan het altijd zinvol zijn om langs te gaan bij iemand die zich bezig houdt met sporttherapie. Deze therapievorm is erop gericht om je lijf te laten herstellen na intensief sporten. Zo worden er via een behandeling blessures voorkomen óf wordt er juist van alles gedaan om blessures effectief te behandelen middels een sportmassage. Iemand die actief is in de sporttherapie heeft zich gespecialiseerd in behandelen van klachten die veel voorkomen tijdens of na het sporten. 

Sporttherapie

Herstel sneller van sportblessures

Sportblessures worden vaak veroorzaakt door verschillende problemen. Tijdens sporten is de kans op overbelasting vrij groot, maar je kan in je alledaagse leven ook een verkeerde houding aannemen die uiteindelijk zorgt voor overbelasting van een bepaalde spiergroep. Door inzage te krijgen in wat bij jou sportblessures veroorzaakt, kan je sneller handelen om er vanaf te komen of juist bepaalde blessures te voorkomen. Hiervoor meld je je bij een sporttherapeut. Dit levert jou interessante voordelen op waardoor je vrij en zonder pijn beweegt, ook na het sporten.

 

Welke voordelen biedt sporttherapie?

Sporttherapie is erop gericht om je lijf te doen herstellen na het sporten. Hierbij wordt het natuurlijke herstelproces zoveel mogelijk gevolgd door de therapeut. Het kneden en losmaken van spieren zorgt bijvoorbeeld voor een betere bloedsomloop, afvoer van afvalstoffen en toename van bouwstoffen voor je spieren. Wat de oorzaak van je klachten ook is, het is altijd zinvol om een afspraak te maken bij een sporttherapeut. Dit helpt jou om je lijf serieus te nemen en in alles goed voor je lichaam te (blijven) zorgen. 

 

Perfecte aanvulling op fysiotherapie

Sporttherapie is een goede aanvulling op bijvoorbeeld fysiotherapie. Waar een fysiotherapie allerlei soorten mensen behandelt, is een sporttherapeut vooral gericht op mensen die intensief sporten. Of je nu voor je plezier sport of op hoog niveau een bepaalde sport beoefent, laat je behandelen door een sporttherapeut en ontdek zelf welke voordelen dit jou oplevert. Hierdoor sta je vrijer in het leven, heb je minder last van blessures en zit je beter in je lijf. Maak daarom zo spoedig een afspraak bij een erkende sportmasseur in je woonplaats. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *