CoachingTherapie

Relatietherapie

Relatietherapie

Je zweert elkaar eeuwige trouw, en toch dreigt het mis te gaan. Soms kan relatietherapie je nog redden. Het herstellen van je relatie is het primaire doel van relatietherapie. Door middel van coaching wordt bekeken of herstel van de relatie nog wel mogelijk is. Er wordt in gezamenlijkheid gekeken of en op welke wijze de problemen nog opgelost kunnen worden.

Gebrek aan communicatie is vaak oorzaak voor relatiebreuk

Vaak ligt een gebrek aan communicatie ten grondslag aan een relatiebreuk. Daar ligt en het probleem maar ook meteen de oplossing. Tenminste, als die oplossing er nog is. Relatietherapie kan ook het inzicht geven dat er onvoldoende basis is om een relatie verder voort te zetten en dat scheiden nog de enige optie is. De therapeut helpt je ook dan op weg om dit in goede banen te leiden.

Jaloezie en strijd om op de opvoeding van de kinderen

Relatietherapie wordt vaak ingeschakeld als er communicatieproblemen zijn ontstaan en mensen uit elkaar lijken te groeien. Dat geldt ook voor conflicten en ruzies waar je met z’n tweeën niet meer uit lijkt te komen. Ook komt relatietherapie in beeld als er sprake is van verliefdheid op een ander of als een van beiden vreemd is gegaan. Ook jaloezie, strijd om de wijze van opvoeden van je kinderen of seksuele problemen kunnen aanleidingen zijn om voor relatietherapie te kiezen. Uiteraard geldt dit ook voor psychische problemen.

Er moet wel een klik met de therapeut zijn

Belangrijk bij relatietherapie is een klik met de therapeut. Is die er niet, dan is het verstandiger om een andere therapeut te kiezen. De therapeut moet jullie namelijk begeleiden tijdens de problemen en dat gaat alleen als je wel iets met die meneer of mevrouw hebt. Hoewel relatietherapie een alom aanvaard begrip is, is een relatietherapeut dat merkwaardig genoeg niet. Het beroep wordt niet beschermd en dus kan en mag iedereen zich gewoon therapeut noemen. Dit moet ook meteen een waarschuwing zijn als je plannen hebt om in relatietherapie te gaan. Verdiep je in de aanbieders en de methodes die ze gebruiken. Relatietherapie is met name bedoeld om de partners op een positieve en normale wijze met elkaar in gesprek te laten komen. De therapeut probeert te helpen een compromis te vinden in een wijze waarop je elkaar toch begrijpt en wilt verstaan. Een betere communicatie en iets ander gedrag brengen je ook in dit opzicht verder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *