CoachingCursussenGezondheid

Rebalancing nuttig of niet? 

Rebalancing is een andere behandelwijze en is een diepgaande en open vorm van lichaamswerk. Er wordt bijvoorbeeld gewerkt met verschillende vormen van aanraking om het lichaam te gaan beleven, spanning los te laten en een positieve zelfbeleving te versterken.

 

Verschillende vormen van lichaamswerk

Rebalacing

Het is een open vorm van lichaamswerk omdat er in het moment gekeken wordt naar de juiste beleving van lichaam en geest. De taal van je lichaam geeft je een directe toegang tot jezelf. Je kunt bijvoorbeeld denken aan het feit dat vaak achter verdriet of vermoeidheid toch blijkt dat er bijvoorbeeld een bepaalde vreugde of creativiteit schuil zit. Ook is rebalancing diepgaand omdat deze methode ons in contact brengt met de diepere lagen van onszelf die je niet zo snel weet te vinden. Juist de in het lichaam opgeslagen verwarrende emoties kunnen worden aangeraakt en vervolgens losgelaten worden. Vervolgens komt ook de onderliggende levenskracht vrij van onze zelf opgewekte beperkingen en problemen.

 

Waarvoor wordt rebalancing nu echt gebruikt?

Het wordt gebruikt om de echte jij in jouw lichaam te vinden. De massages of andere therapieën raken je aan en daardoor kun je geraakt worden. Ook helpt het je vooral uit je eigen hoofd te komen. Oude patronen leer je vervolgens bewust los te laten door een stukje dieper te voelen en steeds meer aanwezig te zijn. Op deze manier bereik je de gewenste ontspanning en wordt je de persoon in jou die gewenst is eruit te komen.

 

Rebalancing is echt iets van nu

De wereld van nu is een stuk hectischer dan de jaren voorheen. Bij veel mensen treedt er meer stress, resultaatgerichtheid en prestatievermogen op. Dit levert minder vrije tijd en minder tijd om je hoofd te legen en denken aan jezelf. Rebalancing is een praktische en zeer levende benadering. Het is dus geen methode om jezelf te verbeteren, maar een uitnodiging en een kans om jezelf te accepteren en je open te stellen voor verandering. Ook is het toegankelijk en voor iedereen weggelegd, het is nooit slecht voor je.

 

De werkwijze 

Rebalancing is een behandelwijze dat uitgaat van het nu. Het komt eigenlijk neer op de vraag wat speelt er nu? Deze ervaring in het nu wordt ook wel de gevoelde ervaring genoemd. Tijdens de meeste behandelingen wordt geprobeerd de gevoelsmatige blokkade in het menselijk lichaam los te maken. Tijdens eigenlijk alle behandelingen ligt de cliënt op een behandeltafel, deze kun je vergelijken of zijn soms hetzelfde als een massagebank.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *