Coaching

Positief opvoeden, het beste voor jouw kind.

Voor jouw kind wil je natuurlijk het allerbeste. Je gunt het de hele wereld. De beste baan, geluk, veel geld, alle mogelijkheden, een partner, etc. Je wilt dat jouw kind het allerbeste van het beste krijgt en heeft. Voor een goede toekomst is een positieve opvoeding nodig. Logisch natuurlijk. Jij helpt jouw kind aan een goede toekomst. Maar daarvoor moet je ze het een en ander leren. Hoe? Daarvoor zijn een aantal tips waaraan je je kan houden. Het beste voor je kind, dat willen we toch allemaal? Het kan ook zo zijn dat jouw kind, hoe lief ook, niet wil luisteren. Als ouder is het belangrijk dat je kind luistert. Zo kan je alle goede dingen aan hem of haar leren. Maar daarvoor moet een kind wel leren luisteren. Hiervoor is ook een oplossing; opvoedingsondersteuning. Je hoeft je niet te schamen hoor, hier maken veel ouders en/of verzorgers gebruik van. Om het beste uit jouw kind te halen moet je ze ook het beste leren. Daarom is opvoedingsondersteuning Haaglanden iets voor jou.


Positief opvoeden voor een goede toekomst.


Je wilt je kind alles geven, maar vaak ligt de aandacht bij jou. Met deze 5 positief opvoeden tips van Haaglanden geeft je jouw kind volledige positieve aandacht.
Tip 1: Echte aandacht. Een kind kan vaak zien of jouw aandacht oprecht of gespeeld is. Stop je telefoon weg en luister. Laat zien dat je hem of haar begrijpt en praat erover mee.
Tip 2: Tijdsbesteding. Jij bent het allerbelangrijkste voor je kind. Daarom is het belangrijk dat jullie samen tijd spenderen.
Tip 3: Positief denken. Laat je niet door je dip meesleuren. Je kind voelt jouw verdriet aan. Geef hem/haar aandacht. Focus je op jouw kind en alles komt weer goed.
Tip 4: Blijf praten. Jouw zonnestraal is natuurlijk niet altijd even lief. Hierbij is het belangrijk dat je rustig zegt dat hij/zij moet stoppen met het vervelende gedrag en noem op hoe je je wel moet gedragen.
Tip 5: Complimenteer. Het is makkelijk om een compliment te geven op een negatief punt. Terwijl je misschien niks zegt over alle positieve punten. Niet doen. Het kind kan zich ellendig voelen met het idee dat hij/zij alleen maar foute dingen doet. Geef dus complimentjes als het bordje leeg is.

Opvoedingsondersteuning Haaglanden.
Opvoedingsondersteuning Haaglanden helpt je jouw kind in het gareel te krijgen of om simpelweg je een duwtje in de juiste richting te geven. Zij bieden de beste service en gaan voor klanttevredenheid. Ouder zijn is de moeilijkste baan, daarbij mag je best een beetje hulp gebruiken. Dus wil je je kind positief opvoeden? Opvoedingsondersteuning Haaglanden helpt jou.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *