Coaching

Personal mentor

Iedereen heeft misschien wel eens gehoord van het woord personal mentor en misschien heeft een deel van deze mensen wel eens gebruik gemaakt van de kennis en ervaring van zo’n persoon. Een personal mentor is een persoon die jouw helpt bij alles waar jij tegenaan loopt. Een personal mentor kan zowel op het werkend leven gericht zijn maar ook op sociale leven of andere sociale vlakken.

Een ander woord voor personal mentor is een personal coach, zo’n persoon helpt je dus bij alle mogelijke problemen. Jij levert het vraagstuk in bij hem of haar en deze zoekt samen met jou een oplossing voor het desbetreffende probleem. De coachvraag wordt samen met de patiënt nader bekeken en besproken en wordt dus via een goede manier voor een oplossing gezorgd. Verder wordt er ook gekeken naar de keuzes. Personal coaching en een personal mentor levert positieve energie voor jou en je omgeving. Meer bewustwording leidt namelijk tot beter doordachte keuzes, wat ook weer een positief effect heeft op de directe omgeving waar men zich in begeeft.

 

Personal mentor of coach iets voor jou?

De antwoord op de vraag of dit iets is voor jou is in veel gevallen een positief antwoord, een ja dus. Dit komt doordat het eindresultaat dat met deze coaching en sessies wordt bereikt in bijna alle gevallen een gunstig en goed eindresultaat is. Verder is dit ook het eindresultaat dat wordt nagestreefd na de coaching. Verder is het niet pijnlijk en verder niet vervelend om aan zoiets actief deel te nemen. Ook is het een bewezen techniek om van problemen af te komen waar men momenteel mee kampt.

 

Verder is het belangrijk dat de keuze goed wordt gemaakt en dat de juiste mentor hiervoor wordt gekozen, dit wordt vaak gedaan door een goede deskresearch en af en toe ook een goede field research. Dit houdt in dat er goed moet worden gezocht op het internet en daarnaast ook naar verhalen moet worden geluisterd van mensen die dit al ondergaan hebben. Recensies zijn belangrijk voor mensen die willen beginnen aan iets, zo krijgen ze een beeld over een bepaald onderwerp. Dit geldt ook mensen die willen beginnen met zo’n desbetreffende coaching of training om meer uit hun leven te halen. De keuze ligt echter wel bij de persoon zelf maar let hierbij wel op de bovengenoemde tips voor verkleining van de kans op het kiezen van een verkeerde coach of mentor.

Personal coaching

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *