CursussenGezondheidMeditatie

Meditatieles

Als jij in staat wilt zijn een meditatieles te verzorgen zul je een meditatie opleiding moeten volgen. Je maakt een persoonlijk programma dat als meditatieleraar bij je past en komt daar tijdens de meditatieles mee naar buiten.

 

Hoe beweeg jij je voor de groep?

Tijdens deze specifieke training maak je eerst een programma dat bij je past en wordt gekeken naar hoe jij je voor de groep beweegt en de wijze waarop jij jouw idee in de wereld zet. Vervolgens geef je een half uur les en krijg je en geef je feedback van de andere deelnemers. Het geven van meditatieles is ook een kwestie van het ontwikkelen van een eigen stijl en het aanbieden van meditaties en onderwerpen die bij je passen. Je zou je steeds af moeten vragen wat jouw toegevoegde waarde als meditatieleraar voor de maatschappij is.

Meditatieles

 

Je leert vooral van elkaar

Tijdens de opleiding leer je nadrukkelijk van elkaar. Je leert er meditatieles door het gewoon te geven. Vaak is het zeker in het begin lastig om voor een groep mensen te staan, door te doen leer je dit op de beste manier. Ook worden de kernpunten die je toepast bij het maken van een meditatieles besproken zoals het thema, de vraag wat je wilt overbrengen en of je het alleen wil doen of er juist mensen bij wilt betrekken. Je leert een tijdschema toe te passen en bepaalt een prijs die goed voelt.

 

Ook de zakelijke kant

Behalve de inhoud van de meditatieles hoort ook de zakelijke kant er uiteraard bij. Zaken dus als marketing, sociale media, advertenties en een website. Heb jij alles in orde dan kunnen de mensen bij je langskomen voor het volgen van de eerste les. Dat vraagt ook weer om een bepaald vertrouwen en een bepaalde manier van doen. Zorg in elk geval dat jezelf in die in staat bent waar jij de mensen naartoe wilt begeleiden.

 

Tegenslagen en kritiek

Als aanbieder van meditatielessen moet je ook leren omgaan met tegenslagen en kritiek. Zo kan het zomaar zijn dat er zich amper mensen opgeven voor een les. Verder is het belangrijk om te leren en te bepalen hoe kwetsbaar jij je wilt opstellen en hoe je omgaat met het groepsproces. Als je meditatieles geeft hoef je zelf niet perfect te zijn, maar deel jij jezelf met de wereld. Tip alvast: een open en ontspanning houding werkt in de meditatie wereld altijd het best. En ontspannen betekent je goed voorbereiden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *