Geen categorie

Meditatie voor relatietherapie

Meditatie voor relatietherapie

Relatieproblemen

In elke relatie is het normaal, dat het niet altijd even leuk is. het is een relatie met verschillende personen, dus dat het soms kan botsen is normaal. Ondanks dat het in elke relatie voorkomt, kan het soms te ver gaan. Dit kan een erg negatieve invloed hebben, op beide personen en soms gaat de relatie dan ook kapot.

Wanneer gaat het nou te ver? Dit is voor iedereen verschillend. Daarom is het ook voor beide personen beter, om daar duidelijke afspraken over te maken. Toch zijn er een aantal dingen, die voor iedereen erg vervelend zijn. De belangrijkste eigenschappen die de meeste mensen belangrijk vinden zijn:

Respect

Acceptatie

Kwetsbaarheid

Vertrouwen

Eerlijkheid

Empathie

Vriendelijkheid

Toewijding

Compromis

affectie

Deze eigenschappen verschillen erg per persoon. Bij elke eigenschap, kan iemand er andere verwachtingen bij hebben. Daarom is het in elke relatie, erg belangrijk om alles bespreekbaar te maken. Wel moet dit op de juiste manier, dan komen we weer terug op de eigenschap “respect”. Dit is vaak waar de meeste ruzies om gaan, daarom is het belangrijk om dit proberen te verbeteren. Zodra dit niet lukt, is het beter om een relatie te beëindigen. Dit moet dan wel op een fijne manier gaan, om tijdverspilling en problemen te voorkomen. Om dit te voorkomen, wordt het aangeraden om gebruik te maken van mediation.

meditation relatietherapie

Het doel van meditatie

Bij mediation staat rust centraal . Het is de bedoeling om ervoor te zorgen dat mensen, rust in hun hoofd krijgen. Het doel van meditatie is om, op een respectvolle manier met elkaar te kunnen communiceren over alles. Het kan zijn dat beide partijen een meningsverschil hebben. Het is wel de bedoeling om tot een gezamenlijke oplossing te komen, op een prettige manier. Het komt dan ook vaak voor dat een discussie of een meningsverschil wordt gezien als een wedstrijd. Met behulp van mediation, is het de bedoeling dat het wordt gezien als een onderhandeling om een gezamenlijke oplossing te krijgen. Alles wat besproken wordt, zal dan ook vastgelegd worden. Beide partijen krijgen wel de ruimte om alles te bespreken, om goed te kunnen onderhandelen

Wanneer mediation inschakelen?

Mediation lost problemen op tussen relaties. Wanneer de communicatie niet soepel kan verlopen, is dit de oplossing. Dit geldt niet alleen voor koppels. Deze ondersteuning is mogelijk voor elke relatie (bijvoorbeeld: geschillen met afnemers en leveranciers, arbeidsgeschillen, verzekeringskwesties etc.).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *