Depressie

Life coach voor een laag zelfbeeld

laag zelfbeeldZelfvertrouwen, lichaamshouding en uitstraling zijn de belangrijkste eigenschappen die je in het dagelijks leven veel verder kunnen brengen. Een life coach kan een goede hulp zijn door het aanleren van deze mooie eigenschappen. Een Personal Life Coach richt zich op de persoonlijkheid en de goede balans in het leven van de cliënten. Een cliënt met een te laag zelfbeeld moet vooral werken aan zijn zelfvertrouwen en het verbeteren van zijn communicatie met de medemens. Een life coach legt samen met de cliënt een hele weg af naar een nieuw zelfbewust persoon met veel zelfvertrouwen. De cliënt ontwikkelt zich met behulp van een life coach die voorkomt dat er sprake kan zijn van een burn-out of een depressie. Het beste kernwoord voor het ontdekken van meer levensvreugde is: BALANS. Erachter komen wat de behoeftes en verlangens zijn is een belangrijk punt voor het voelen van meer vreugde en geluk. Het leven van de cliënt moet weer in balans komen. Dat gebeurt pas echt als je werkt aan bepaalde activiteiten die jou dwars zitten. Hoofdlijnen van je leven zelf ontwerpen en aangeleerd gedrag waar je misschien wel veel last van kan hebben beter leren herkennen en ombuigen. Ook worden er essentiële kernvragen onderzocht zoals: Wat wil ik? Wie ben ik?

Wanneer is een life coach echt nodig?

Als je vastloopt in je privéleven door een te laag zelfbeeld en daardoor zelfs ook op je werk vastloopt, is het misschien een slim plan om eens een life coach op te zoeken, zodat je snel geholpen kan worden. Het kan goed zijn dat er onrustige gevoelens zijn in de relatie of op het werk en je er maar niet vanaf kan komen. Ook kan het zijn dat er door een verlies van een bepaald iemand veel te verwerken is en je het allemaal niet in je eentje aan kan. Je wil beter leren omgaan met conflicten of misschien wel je talenten meer kunnen ontwikkelen. Dat alles kan je samen met een life coach ontdekken die klaar staat om jou te helpen.

Wat levert een life coach op?

Door de goede coaching krijg je een veel betere balans in je leven en natuurlijk ook meteen in je werk. Meer inzicht hebben en veel beter in je vel zitten waardoor je veel sneller belemmerende gedachten herkend. Het belangrijkste is dat je meer rust en ruimte in je hoofd krijgt en daardoor beter kunt omgaan met beperkingen. Het verwerken van verlies en trauma’s gaat een stuk beter met vrijheid en rust in het hoofd. Het geloven in jezelf en het zelfvertrouwen waardoor je meer energie krijgt en gelukkiger kan worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *