HealingHypnoseTherapie

Hypnotherapie

In ons land wordt hypnotherapie met name ingezet bij lichamelijke, emotionele en psychische klachten. Doel is uiteraard om de klachten te verminderen of om die helemaal weg te nemen. Daarnaast wordt het ook wel ingezet om prestaties te verbeteren, voor het versterken van positieve gevoelens en opnieuw leren genieten. De therapeut maakt daarbij gebruik van hypnose.

Hypnotherapie

 

Een brug tussen het bewuste en het onbewuste

Tijdens hypnotherapie communiceert de therapeut rechtstreeks met je onbewuste door hypnose toe te passen. Door specifiek taalgebruik wordt een brug tussen het bewuste en het onbewuste geschapen. Door rechtstreek met je onbewuste te communiceren wordt het kritisch bewustzijn en ook het ‘logisch denken’ gepasseerd. Wel blijft je observerend vermogen steeds aanwezig, ook al zit je in een heel diepe trance. Mocht het noodzakelijk zijn dan kan de therapeut je direct laten terugkomen in het normale denken.

 

We maken een innerlijke voorstelling van de wereld om ons heen

Hypnotherapie gaat ervan uit dat de mens niet rechtstreeks in contact staat met de ons omringende wereld maar dat we een innerlijke voorstelling gebruiken. En tussen die twee zit nogal wat verschil. Zo laat je onbewust bepaalde ervaringen weg, vervorm je die ervaringen of worden ze gegeneraliseerd. Hypnotherapie richt zich op jouw beleving en dus op de wijze waarop jij je ervaringen organiseert. Dit is belangrijk om je te begeleiden naar een beter gebruik van je eigen mogelijkheden.

 

Op zoek naar oude gevoelens en drijfveren

Tijdens hypnotherapie gaat de therapeut op zoek naar oude gevoelens en onbewuste drijfveren die nog niet verwerkt zijn maar die wel bepalen hoe jij je nu voelt. Jij als cliënt maakt door verbeelding te gebruiken contact met de oude lading. Die oude lading wordt onder hypnose soms opnieuw gevoeld of doorgemaakt. Je ervaart zo een diepere bewustzijnslaag en in die laag kun je lichamelijke en emotionele pijn verwerken. Je geeft die vervolgens een andere plek waardoor er een verandering optreedt in de manier waarop je nu met de wereld om je heen communiceert.

 

Positief effect op behandeling prikkelbaar darmsyndroom

Hypnotherapie wordt breed ingezet en zeker ook bij de meer vage klachten als bijvoorbeeld leegte, verdrietige gevoelens, angsten en pijnen. Is er sprake van psychosomatische klachten of somatisch onvoldoende verklaarde klachten, dan is hypnotherapie zelfs de beste wijze van behandelen. Bovendien is bewezen dat de therapie een positief effect heeft bij behandeling van PDS, het prikkelbare darmsyndroom én voor de behandeling van kinderen die te maken hebben met buikpijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *