CoachingVerzuim

Hulp bij verzuim

Heb jij een bedrijf en is er veel verzuim binnen de organisatie? Dan is het aan te raden om te kijken naar een mogelijkheid of een specialist die je kan helpen. Verzuim is natuurlijk een enorme kostenpost en daarom is het altijd aan te raden om hier echt aandacht aan te besteden. Als je kiest voor een verzuimspecialist weet je zeker dat het verzuim om een effectieve manier wordt aangepast. Diverse onderzoeken hebben aangetoond dat verzuim ontstaat door een slechte verhouding tussen de werknemer en werkgever. Het is dus belangrijk dat het contact tussen beide partijen op zo een effectief mogelijke manier verloopt. Hieronder zullen we het eerst hebben over de relatie tussen de werkgever en de werknemer.

 

De werkgever en de werknemer

Verzuim

Het is belangrijk dat de relatie tussen de werkgever en de werknemer optimaal is. Hierdoor krijgt de werknemer namelijk het gevoel dat alles conform de wensen is en zal hij beter zijn best gaan doen. Dit zorgt ervoor dat het verzuim verminderd wordt, maar naast het verzuim is het ook goed voor de sfeer en de prestaties. Diverse onderzoeken hebben aangetoond dat een goede relatie met de werknemers zorgt voor betere prestaties. Hierbij wordt er namelijk gezorgd dat de werknemer het gevoel krijgt dat de werknemer echt bij het team hoort. Dit is natuurlijk het resultaat dat je wilt bereiken en het advies is ook om dit waar te maken.

 

Een goede alternatief om verzuim tegen te gaan

Als je verzuim wilt tegengaan is het aan te raden om te kijken naar extra mogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen om een bonus te geven om verzuim tegen te gaan. Dit wordt vaak gedaan om verzuim tegen te gaan en het is ook bewezen dat het erg effectief is. Diverse bedrijven geven na een half jaar niet ziek zijn een bepaalde vergoeding. Hierdoor wordt de drempel om je ziek te melden verlaagd en ga je toch eerder naar werk. Het is dus zeker aan te raden om te kiezen voor een dergelijke sanctie als je het verzuim wilt verminderen. Mocht je nog meer tips en tricks willen, dan is het aan te raden om hulp bij verzuim in te schakelen. Hierbij weet je zeker dat er alles aan gedaan wordt om verzuim tegen te gaan en dat is natuurlijk het uiteindelijke doel wat je voor ogen hebt. Mocht je hierbij advies willen, dan kun je altijd een vrijblijvende afspraak inplannen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *