Therapie

HSP training

Mensen die hoogsensitief of hooggevoelig zijn beschikken over een zeer sterk inlevingsvermogen en ‘voelen’ wat een ander voelt. Dit kan zelfs zo ver gaan dat iemand met HSP in huilen uitbreekt als iemand anders verdriet heeft. Voor mensen met HSP is dat soms buitengewoon vervelend, zoals er meer nadelen kleven aan het feit dat je hooggevoelig bent. Met gerichte HSP training leer je om in elk geval beter met bepaalde situaties en prikkels om te gaan.

 

HSP training

Net als dat iemand introvert of extravert kan zijn, is hoogsensitief of hooggevoeligheid een persoonskenmerk. Om te kunnen zeggen dat iemand hoogsensitief of hooggevoelig is, moeten er aan een groot aantal kenmerken voldaan worden om die diagnose te kunnen stellen. Behalve dat er nadelen zijn, zijn mensen met HSP vaak heel bijzondere mensen. Overigens is het zo dat wanneer we spreken over hooggevoelig we eigenlijk hoogsensitief bedoelen. Daarnaast wordt iemand die hooggevoelig is nogal eens verward met iemand die overgevoelig of hypergevoelig is. Om beter met bepaalde onderdelen om te leren gaan, kan een HSP training gevolgd worden.

 

Chronische onzekerheid

Mensen met HSP zijn creatief, mits ze een goed contact hebben met hun gevoel. Maar hoe krijg je dat contact dan met je gevoel? Door het volgen van een HSP training krijg je antwoorden op dergelijke vragen en wordt ingegaan over wat hoogsensitiviteit voor je identiteit betekent. Soms lukt het iemand die hooggevoelig is om niet meer bij het gevoel te komen en voelen ze niet meer wat ze nou echt raakt in hun eigen kleven. Daardoor is men bovendien niet in staat om de juiste beslissingen te nemen en wordt aan vrijwel alles getwijfeld. Er kan zomaar iets van chronische onzekerheid ontstaan en dat heeft weer gevolgen voor de eigenwaarde.

 

HSP training

Gerichte training

Door het volgen van een gerichte HSP training kun je beter leren omgaan met dergelijke zaken zoals dit ook geldt als piekeren resulteert in stress, hoofdpijn en andere wat lastig te omschrijven klachten. Soms ben je niet in staat om je eigen grenzen nog goed te bewaken en zorg je minder goed voor jezelf en hebben je reacties bovendien te weinig diepgang. Vaak terugkerend probleem is dat mensen moeite blijken te hebben met ontdekken van de eigen talenten. In een HSP training komen al deze facetten aan bod en word je op weg geholpen om beter om te gaan met genoemde aspecten die te maken hebben met hooggevoeligheid. Je leert je eigen talenten ontdekken en maak je die zichtbaar aan de rest van de wereld. En op die manier krijg je ook de erkenning die je verdient.

 

Klik hier voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *