IntelligentieIQ

Hoe verloopt een intelligentietest voor kinderen?

In dit artikel gaan we het hebben over welke intelligentietest het meest geschikt is voor kinderen. Lijkt het jou interessant om te weten wat het IQ is van jouw zoontje of dochter? Dan kan het handig zijn om dit artikel goed door te lezen, althans, dat is ons advies.

Er zijn diverse testen beschikbaar die het IQ van jouw kind kunnen vaststellen. De leeftijd van je kind is een belangrijke factor om rekening mee te houden bij het uitzoeken van een geschikte intelligentietest. Dit komt doordat een IQ test kind vaak gericht is op een bepaalde leeftijdscategorie/doelgroep.

Intelligentietest

Verschillende soorten intelligentietesten

Er zijn diverse testen die het IQ van jouw kind kunnen vaststellen. Hieronder staan een aantal van deze onder elkaar:

-WPPSI

-WISC-III

-GIT-2

-SON-R

 

WPPSI IQ test kind

Deze test is een intelligentietest voor kinderen van 2,5 tot en met 7 jaar oud. Voor kinderen die jonger zijn dan 4 jaar is er een kortere versie ontwikkelt. In de test komen onder andere performale en verbale taken aan bod. Hierbij kun je denken aan vaardigheden qua taal, maar ook aan ruimtelijk inzicht.

 

WISC-III intelligentietest

Deze test is geschikt voor kinderen tussen de 6 en de 17 jaar. In deze test ligt de focus vooral op kinderen die iets ouder zijn dan de WPPSI test. Deze variant van IQ testen voor kinderen wordt gebruikt in Nederland zowel in België. Het bestaat uit een aantal onderdelen. Hierbij wordt ook weer gekeken naar verbale en performale onderdelen. Deze test is één van de meest populaire intelligentietesten voor kinderen.

 

GIT-2

Deze test is een IQ test die geschikt is voor kinderen van 16 jaar tot volwassenen van 85 jaar. Deze test is enorm betrouwbaar en gaat gepaard met een korte afnametijd.

 

SON-R

Deze test komt in twee varianten. Deze testen zijn niet-verbale testen. Dit betekent dat de deelnemer niet per se hoeft te beheersen over de Nederlandse taal. Mensen die lijden aan taal gebrekkigheid kunnen deze test dus ook doen. De ene test is geschikt voor kinderen van 2,5 tot 7 jaar en de andere voor kinderen van 6 jaar tot volwassenen van 40 jaar. Welke test het meest geschikt is voor jouw kind kun je zelf besluiten. Er is in ieder geval genoeg keuze. Al helemaal doordat dit slechts een gedeelte is van de intelligentietesten die er zijn voor kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *