CoachingKindertherapie

Heeft jouw kind gedragsproblemen? Schakel dan een kindercoach in

Gedragsproblemen kind

Wanneer jouw kind gedragsproblemen heeft kan er een spanning om te snijden ontstaan in het huis. Niet naar het kind toe natuurlijk, maar omdat je niet weet wat je er mee aan moet. Als ouder wil je jouw kind zo goed mogelijk begeleiden naar de toekomst, maar hoe dan? Daarbij verschilt elk kind, wat bij de een wel werkt, hoeft bij de ander niet te werken. Je hebt natuurlijk je eigen normen en waarde waar je je aan wilt houden, zoals de regels thuis. Toch is het misschien wat verstandiger er wat van af te zien. Tijdens de levensjaren van een kind maak je de meeste veranderingen mee, de een heeft daar meer last van dan de ander.

 

Kindertijd

 

Denk er maar eens over na. De tijd van peuter naar kleuter is erg kort. In deze tijd leren de kinderen te praten, lopen, vast voedsel te eten, etc. Daarna komt het schoolkind. Dit is weer een moeilijke periode. Hierin wordt er veel tijd aan school gespendeerd en leren ze welke vakken hun wél en niet liggen. En nu dan de moeilijkste tijd; de pubertijd. Dit is de moeilijkste tijd voor ouder, maar ook voor het kind. Hierbij treden de meeste hormonale veranderingen op, wat een tijd vol irritatie kan betekenen. Bij sommige kinderen gaan deze hormonale veranderingen te snel. Waardoor ze dus heel erg gaan ‘puberen’.

 

Hulp van de kindercoach

 

Je moet begrijpen dat hulp zoeken wanneer jouw kind gedragsproblemen heeft, niet zwak is. Het ouderschap is en blijft moeilijk, je blijft altijd voor verrassingen te staan. Iemand van buitenaf die gespecialiseerd is in het ratio van een kind. Er kunnen bepaalde gebeurtenissen aan de orde gekomen zijn, waardoor jouw kind het nu erg lastig heeft. Of het nou komt door een trauma, of door dat jouw kind zichzelf erg dwars zit, een kindercoach is altijd het beste probleem bij gedragsproblemen.

 

Een kindercoach gaat in het eerste stadium met jou en jouw kind te werk. Je bekijkt de situatie van een afstand. Jullie bestuderen samen die punten die moeilijk liggen en hoe dit kan verbeteren. Wanneer je de kindercoach compleet vertrouwt gaan ze samen te werk. De oplossing komt uiteindelijk jouw kind zelf. Binnen een veilige omgeving kan jouw kind zichzelf zijn waardoor gevoelens, gedrag en gedachten zichtbaar worden. Jij en jouw kind gaan meer begrijpen van de situatie en verhelpen het. Onthoud, hulp zoeken maakt de gezinsband alleen maar sterker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *