Burn-out coaching

Heb je last van migraine klachten?

Heb je vaak last van migraine? Dat kan extreem vervelend zijn. Natuurlijk is hoofdpijn nooit fijn. Maar migraine is wel een stapje hoger. Migraine heeft vele kenmerken. Maar je hoeft niet aan alle te voldoen. Als je al voldoet aan twee criteria, kan je last hebben van migraine. Maar wat zijn de kenmerken nou eigenlijk? En hoe kan het? Wist je dat migraine ook een symptoom is van een burn-out? Er hoeft natuurlijk geen link tussen te zijn. Maar het is wel belangrijk om te weten hoe het allemaal zit. Je kan maar beter zo snel mogelijk geholpen worden. Een burn-out is voor niemand fijn. En het kan ook akelig lang duren. Ken jij de migraine klachten en burn-out klachten? Nee? In dit artikel lees je er meer over.

Migraine

Hoofdpijn of migraine klachten?

Het verschil tussen migraine klachten en normale hoofdpijn klachten zijn in principe groot. Maar niet iedereen kent het verschil. De grootste verschillen zijn de duur en de manier waarop. Migraine kan vier tot tweeënzeventig uur duren. En er is een duidelijk begin en einde. De migraine is heftig bonzend en kloppend. En alles kan je te veel zijn. Normale hoofdpijn kan ook heel vervelend zijn. Maar daarbij lukt het je vaak nog wel alledaagse dingen te doen.

Heb jij last van burn-out klachten?

Een burn-out ontstaat vaak uit traumatische gebeurtenissen. Het leven wordt ineens veel te zwaar. Wat kan helpen is steun om je heen. Maar vaak loop je niet te koop met jouw traumatische gebeurtenis waardoor het moeilijk wordt geholpen te worden. Of misschien begrijpen jouw familie en vrienden jou gewoon niet. Als alles je te veel wordt raak je overbelast. In zo’n situatie raak je de controle over de situatie kwijt en weet je niet meer hoe je de situatie moet aanpakken. Het moment dat je dagelijkse bezigheden niet goed meer kan voldoen, ben je overspannen. Dan heb je nog een burn-out. Als al deze klachten langer dan een half jaar bestaan, en je vooral moe en uitgeput bent, heb je last van een burn-out. Er zijn veel burn-out klachten. Spanningsklachten zoals prikkelbaar zijn, piekeren en onrustig slapen. Het gevoel hebben problemen in jouw leven niet meer aan te kunnen. Het niet lukken gewone dagelijkse bezigheden goed te blijven doen. Maar ook migraine klachten kunnen dus een symptoom zijn. Maar het belangrijkste is natuurlijk, hoe kom je ervan af? Dat gaat helaas niet van zelf. Hiervoor heb je psychologen/psychiaters nodig om jou te kunnen helpen. Dus heb jij burn-out klachten? Zoek hulp!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *