GezondheidHandtherapie

Handtherapie effectief of niet?

Handtherapie is een, je raadt het al, vorm van therapie waarbij de handen en polsen centraal staan. Handtherapie wordt dan echter ook gegeven door een handtherapeut. Het is dan ook een vorm van specialisatie binnen het fysiotherapie en ergotherapie. De therapie houdt zich bezig met onder andere diverse spieren, pezen, botten, zenuwen, huid en gewrichten die in of naast de hand en pols liggen. Als deze minder goed tot slecht werken en in dienst zijn kunnen dagelijkse werkzaamheden of dagelijkse bezigheden slechter of niet worden uitgevoerd. Hierdoor is handtherapie de ideale optie om weer beter of zelfs volledig te functioneren thuis, op het werk of een hobby.

Een blessure aan een hand is nooit fijn. De reden hiervan is dat een hand een belangrijk deel van het menselijk lichaam is. De hand wordt gebruikt voor het realiseren van diverse doeleinden. Het leven met een slechtere hand of twee slechtere handen is lastig. Er kan slecht tot niet getild worden, slecht tot niet worden (auto)gereden en slecht tot niet gewerkt worden. Moet je maar eens na gaan dat je bijvoorbeeld met je linkerhand of met je rechterhand opeens weinig tot niks meer kan. Moet je dan maar even nagaan wat je allemaal wel en niet kan. 

Behandeling handklachten 

Handtherapie

Er zijn diverse handklachten te bedenken. Geen van alle klachten zijn gewenste klachten of klachten die te overzien zijn. Vaak brengen handklachten problemen met zich mee door de niet uit te voeren werkzaamheden of bezigheden. Want laten we eerlijk zijn; hoeveel effectief werk of bezigheden kunnen worden uitgevoerd met een slecht tot niet werkende hand? Dit is de reden dat men kiest voor een behandeling van handtherapie. De therapie wordt dus gegeven door een handtherapeut. Deze is gespecialiseerd in handen en polsen én de alles wat hierin verwerkt zit. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de spieren en pezen. 

Als jij handklachten hebt zorg er dan voor dat je iets onderneemt waardoor dit snel oplost. De reden hiervan? Je kunt wel (volledig) deelnemen aan je dagelijkse bezigheden en werk of hobby gerelateerde werkzaamheden. Dit betekent dat je leven weer meer volledig wordt en dat er geen beperkingen zijn. Iedereen vindt dit fijn. Dit betekent dat jouw werk of vrienden hier ook voordelen aan beleven. Verder blijft het een persoonlijke overweging of en waar jij therapie, voor klachten voor de hand(en), gaat volgen. Er is in ieder geval één ding zeker; het is effectief en er wordt zichtbaar resultaat geboekt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *