GesprekstechniekenTherapie

Gesprekstechnieken Breda

Gesprektechnieken

Goed communiceren is een van de belangrijkste factoren bij het al dan niet tot volle wasdom komen van een bedrijf. Om goed te kunnen communiceren zijn gespreksvaardigheden essentieel; Gesprekstechnieken Breda helpt je om die vaardigheden te verbeteren, terwijl er ook aandacht is voor het goed luisteren naar de ander.

 

Leer op verschillende manieren met verschillende mensen communiceren

Op de werkvloer voer je verschillende gesprekken met mensen met verschillende karakters, wensen, doelstellingen en interesses. Daarna vereisen sollicitatiegesprekken, verkoopgesprekken en ‘slecht nieuws gesprekken’ allemaal weer verschillende manieren van communiceren. Door een cursus te volgen bij Gesprekstechnieken Breda leer je onder meer op verschillende manieren te communiceren.

 

Leren luisteren en interpreteren

Gesprekstechnieken Breda zal je ook leren dat ook het vermogen om naar een ander te luisteren en te interpreteren enorm belangrijk is om te komen tot een goede communicatie. Zo leer je via Gesprekstechnieken Breda dat je bij motiverende gespreksvoering reflectief luistert, je idealiter de boodschap van je gesprekspartner goed samenvat om zo te laten horen dat je goed naar de ander luistert.

 

Krijg meer los met de bekende wie, wat en wanneer vragen

Behalve gespreksvaardigheden en leren luisteren, zal Gesprekstechnieken Breda ook nadrukkelijk ingaan op het stellen van vragen. Vaak zijn we namelijk veel te voorzichtig met het stellen van vragen. Juist door met de bekende hoe, wie, wat, wanneer en waarom vragen te starten, krijg je meer informatie van de persoon die tegenover je zit los. Gesprekstechnieken Breda zal daarnaast ingaan op het geven en krijgen van feedback.

 

Feedback is een cadeautje: je kunt er iets van leren

Bewezen is dat eerlijke feedback iedereen scherp houdt. Spreek jij je nooit uit over je gevoel of geef je nooit je mening, dan zal niemand weten hoe jij je precies over bepaalde zaken op de werkvloer voelt. De ontvanger zou feedback moeten zien als het krijgen van een cadeautje: je krijgt de kans om iets te leren immers. Bedenk bovendien altijd dat feedback iets zegt over jouw gedrag en niets over je persoonlijkheid.

 

Meer zelfvertrouwen, assertiever en eerder complimentjes

De effecten van een cursus bij Gesprekstechnieken Breda zijn duidelijk; het zelfvertrouwen wordt groter, mensen zijn snel assertiever bij het voeren van een gesprek en kunnen veel beter omgaan met kritiek. Daarnaast leren ze om op constructieve wijze ene probleem op te lossen en leren ze hun grenzen beter bewaken. Ook gaat ze het op respectvolle wijze nee zeggen veel gemakkelijker af. Ook worden gemakkelijker complimenten uitgedeeld aan collega’s.

 

Bezoek de website voor meer informatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *