Coaching

Financiële fitheid

Financiële fitheid

Werknemers vragen zich vaak af hoe ze hun medewerkers meer betrokken kunnen krijgen bij de organisatie en hoe ze nog productiever kunnen werken. En dus investeren werkgevers in gezonde kantines en ontwikkelprogramma’s, maar wordt een ding vergeten: de financiële fitheid van een werknemer. En laat dit nou misschien wel het meest belangrijk zijn.

De financiële fitheid van een werknemer is essentieel

Financiële fitheid is essentieel wil je over een werknemer beschikken die productiever gaat werken en betrokken is. Is er van financiële fitheid geen sprake en zijn er geldzorgen, dan zit zo iemand nooit goed in z’n vel en kunnen nooit de beste prestaties geleverd worden. In het kader van financiële fitheid is het in het belang van de werkgevers belangrijk om vroegtijdig signalen die duiden op financiële zorgen op te vangen. Om dit realiteit te laten worden, werken verschillende werkgevers al nauw samen met incassobureaus en deurwaarders. Zij verzorgen trainingen, zodat werkgevers eerder de signalen op gaan pikken.

Geen geld meer voor benzine

De werkgever is bij uitstek degene die de signalen van geldstress op kan pikken om het simpele feit dat hij de werknemer elke dag ziet. Signalen zijn bijvoorbeeld mensen die zich regelmatig ziek melden in de week voor het salaris uitbetaald wordt. Reden: geen geld meer voor benzine. Een ander signaal kan zijn als iemand tot vervelens aan toe aan collega’s blijft vragen om extra uren.

Vragen om extra uren

Ook als iemand regelmatig om een voorschot komt vragen, moeten alle alarmbellen gaan rinkelen bij de werkgevers, die dan het gesprek aan moeten gaan met deze werknemer om te achterhalen of er al dan niet sprake is van financiële fitheid.

Werknemer met geldzorgen kost werkgever 13.000 euro per jaar

Dat werkgevers dit beslist moeten doen, blijkt wel uit de cijfers. Een medewerker die niet voor het predicaat financiële fitheid in aanmerking komt, kost je als werkgever namelijk zomaar 13.000 euro per jaar kosten. Dat zit met name in kosten voor verzuim, productieverlies en de administratieve rompslomp die komt kijken als er loonbeslag gelegd wordt. Meer dan genoeg redenen dus om scherp te zijn op de financiële fitheid van je werknemers. Help waar dat kan, bijvoorbeeld door het inschakelen van een budgetcoach. Werkgevers die belang hechten aan financiële fitheid van hun werknemers, krijgen daar zeker wat voor terug in de vorm van een uiterst loyale werknemer die amper nog ziek is, productiever is en uitermate betrokken is bij het bedrijf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *