Depressie

Depressie kliniek

Depressie

 

Soms zit het leven even niet, maar als soms in vaak verandert, dan is het beter om hulp te zoeken. In Nederland zijn er namelijk klinieken die speciaal gespecialiseerd zijn in het behandelen van depressies, zo’n kliniek wordt depressie kliniek genoemd. Maar zijn er ook zelf dingen die je kunt doen?

 

Hoe kan je leren omgaan met je depressie?

 

Een depressie is natuurlijk niet zomaar iets dat je in één, twee, drie wegwerkt met een aantal tips. Was het maar zo simpel! Maar tips kunnen je misschien wel al een klein beetje vooruit helpen. Om die reden geef ik je hieronder enkele tips!

 

Onderhoud contact met anderen

 

Als je je niet goed in je vel voelt, dan zal jij waarschijnlijk geen zin hebben om met anderen in contact te komen. Je zal ze zelfs vermijden, maar eigenlijk is dat het laatste wat je moet doen. Ook al zie je er nu het nut niet van in, praten met anderen kan echt helpen. Leg aan je vrienden en familie uit waar je precies mee worstelt. Als mensen begrijpen wat je meemaakt, dan wordt het voor hen ook makkelijker om jou goed te steunen. En deze steun is erg belangrijk om jezelf overeind te houden.

 

Breng structuur in je dag

 

Ook deze tip zal je zeker kunnen helpen. Als je structuur en regelmaat in je dagen brengt, dan zal jij minder geneigd zijn om te doemdenken of piekeren. Sta op vaste tijden op en ga op vaste tijden naar bed. Sla geen maaltijden over en ontbijt, lunch en dineer op vaste tijden. Plan voor jezelf vaste activiteiten, op deze manier blijf je bezig, waardoor je ook minder tijd hebt voor depressieve gedachten.

 

Zorg voor beweging

 

Als jij je niet goed voelt, dan kan het helpen om regelmatig te bewegen. Probeer bijvoorbeeld elke dag een beetje te wandelen, zwemmen of fietsen. Dit is niet enkel een goed idee, omdat je dan even met je gedachten ergens anders zit, maar ook omdat je tijdens het sporten endorfine aanmaakt. Deze stof zorgt ervoor dat jij je gelukkiger zult voelen. Endorfine zorgt er bovendien ook voor dat je beter slaapt.

 

Zoek voldoende afleiding

 

Als je je niet zo goed voelt, dan is het beter om niet te veel tijd alleen door te brengen. Als je alleen bent, dan zal je namelijk nog sneller over allerlei dingen piekeren. Doe dingen die je graag doet, zoek een nieuwe hobby of volg een leuke cursus. Vermijd wel stress en kies het liefst een activiteit waar je je ontspannen bij voelt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *