BudgetcoachCoachingFinancieel

Budgetcoach een goede keuze voor jouw situatie?

Veel mensen weten wat een budgetcoach is en sommige mensen hiervan maken zelfs gebruik hiervan. De betekenis van zo’n coach is eigenlijk heel simpel te beschrijven, de naam verklapt het eigenlijk al. Het is een persoon dat men helpt bij hun financiële situatie thuis en om uit te komen met hun inkomen. Zo’n persoon kan tegen betaling ingehuurd worden en werkt als zelfstandig ondernemer of in loondienst én in enkele gevallen als vrijwilliger.

Of een budgetcoach de juiste keuze is voor jouw financiële situatie thuis is eigenlijk geheel een persoonlijke overweging. Zo’n coach begeleidt eigenlijk mensen die een, gemiddeld, lager inkomen hebben dan gemiddeld maar de uitgaven (willen) doen voor iemand met een hoger maandinkomen. Daarnaast zijn de mensen die gebruik maken van zo’n coach vaak mensen die het lastig vinden om de maand door te komen of ergens voor willen sparen terwijl dit niet lukt bijvoorbeeld. Verder is het, voor veel mensen, een eigen keuze of men gebruikt maakt van een zo’n coach. De problemen die men vaak zien worden wel opgelost door een desbetreffende coach maar zijn achteraf toch vaak makkelijker dan gedacht. De aanrader van veel mensen zal zijn dat hij of zij er eerst zelf moet uit proberen te komen, daarna hulp vragen aan vrienden en familie en als dat niet lukt dan pas een coach er bij betrekken.

 

Verschil budgetcoach en financieel adviseur

Het verschil tussen coach die helpt bij men hun budget en een financieel adviseur is eigenlijk heel simpel. Een financieel adviseur is meer gericht op zakelijk relaties en particulieren en dus minder op huishoudens en individuen. Inhoudelijk is er eigenlijk weinig verschil tussen deze twee en hebben ze daarnaast ook beide hetzelfde einddoel en bereiken ze dit vaak op dezelfde manier.

 

Het inhuren van een budgetcoach of andere persoon die helpt bij financiële keuzes maken kan via internet. Er is tegenwoordig steeds meer aanbod in deze branche, dit allemaal op het internet. Elke aanbieder stelt zichzelf beschikbaar op het internet, hier zijn echter ook veel keuzes in te maken, neem eens een kijkje en ga eens googelen als je geïnteresseerd bent hierin. Dit kan uiteraard zijn met verschillende doeleinden, zoals interesse of daadwerkelijke actie dat ondernomen kan worden. Verder is het interessant om de aangeboden te zien en hier vervolgens meer over te leren door middel van het zoeken op internet, veel mensen zullen dit aanraden.

 

Voor meer informatie, klik hier

Budgetcoach

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *