CoachingGezondheid

BML coach

BML Coach

Een Body & Mind Language (BML) coach praat in tegenstelling tot veel andere coaches niet alleen maar over de problemen waar je in het dagelijks leven tegenaan loopt. Want in de beleving van de BML coach kan praten over het probleem voor het herbeleven van dit probleem zorgen. Een BML coach zet lichaamswerk in om nieuwe ervaringen te creëren. Volgens de coach is niet ons brein maar juist het lichaam dat ons van heel veel informatie voorziet.

 

BML coaching is vooral oplossingsgerichte coaching

 

Oplossingsgerichte coaching, aldus wordt BML coaching ook weleens omschreven. Veelal heeft de coach alle oefeningen, interventies en trainingen zelf ondergaan en is het een coach met levenservaring. Een BML coach is vooral geen coach die alle wijsheid uit boeken haalt, maar een coach die zelf heeft gevoeld en ervaren en zo tot bepaalde inzichten is gekomen. In de optiek van een BML coach is onze levenshouding terug te zien in ons lichaam wat betreft de vorm, houding en beweging. Een houding of beweging kan meer zeggen dan duizend woorden. Ja, je zou kunnen stellen dat de BML coach direct in de ervaring slaag werkt. Dit houdt ook meteen in dat er sneller resultaten geboekt worden.

Je moet je wel openstellen, anders verandert er niets

 

Door deze manier van coaching aan te bieden, dien je als cliënt wel uit je comfortzone te stappen, al is het feit dat je aan jezelf wilt werken dat in feite al. Belangrijk bij deze manier van coaching is dat je wel een klik hebt met de coach. Je moet je namelijk wel openstellen, anders verandert er niets. De coach die vooral in oplossingen denkt zal overigens zelf niet met een pasklare oplossing komen. De cliënt wordt namelijk uitgedaagd het verhaal achter de problemen los te laten, om vervolgens op avontuur te gaan om zo nieuwe ervaringen op te doen. Die ervaringen vertellen dat je nog geen eindstation bereikt hebt, want steeds gaan er nieuwe deuren voor je open. Cliënten worden zo meer flexibel, creatieve terwijl ook de stabiliteit toeneemt.

Ook de bekende technieken worden toegepast

 

Uiteraard past de BML coach ook bekende technieken toe, mocht dat nodig zijn. Zeer zeker worden er wel gesprekken gevoerd, wordt aan de lichaamshouding en aan het bewegen gewerkt en kunnen ook mindfulness, ademhalingstechnieken en NLP deel uitmaken van de trainingen. Een sessie is in elk geval nooit voorspelbaar, zoals dat bij andere coaches nog weleens het geval wil zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *