Geen categorie

Osteopaat Haarlem

Geplaatst op

Er wordt wel eens gezegd dat als je het echt helemaal niet meer weet met je klachten aan gewrichten en spieren, je een afspraak moet maken bij Osteopaat Haarlem. Osteopaat Haarlem maakt gewrichten, spieren en organen die vastzitten weer los en gebruikt daarbij alleen zijn handen. De osteopaat duwt en trekt zachtjes en krijgt zo gewrichten, spieren en organen weer helemaal soepel. Osteopaat Haarlem maakt daarbij geen gebruik van apparaten of medicijnen. De behandeling stimuleert het zelfgenezend vermogen van het lichaam.

‘Leer maar leven met de pijn’

Osteopaat Haarlem komt vaak in beeld als blijkt dat mensen geen of amper baat hebben bij andere therapieën. Niet zelden verschijnen er in de wachtkamer in Haarlem mensen tegen wie gezegd is dat ‘ze maar moeten leren leven met de pijn’. Vaak zijn het dan pijnklachten die betrekking hebben op de rug en de nek, maar het kan evengoed gaan over klachten opgelopen als gevolg van een whiplash of hoofdpijn in de vorm van migraine.

Osteopaat vindt vaak de oorzaak van de klacht

In de kern bestaat het werk van Osteopaat Haarlem uit het vinden en behandelen van bewegingsbeperkingen van zowel gewrichten en weefsels in het algemeen. Zonder goede beweeglijkheid is het lastig om goed te functioneren. Osteopaat Haarlem weet welke weefsels met elkaar verbonden zijn en hoe ze elkaar beïnvloeden. Als geen ander is de osteopaat dan ook in staat de oorzaak van de klacht vinden, iets dat veel andere behandelaars niet gelukt is. Soms kan de oorzaak zich in een geheel ander deel van het lichaam bevinden dan waar mensen klachten en pijn ervaren.

Veilige behandelmethode

Osteopaat Haarlem hanteert een veilige behandelmethode die z’n principes uit de anatomie, fysiologie, embryologie en neurologie haalt. Doorgaans werken osteopaten nauw samen met de huisarts en worden ze door huisartsen ingeschakeld om de oorzaak van een klacht te achterhalen. Zo wordt ook maar weer eens bewezen dat reguliere en alternatieve geneeswijzen prima met elkaar kunnen samenwerken.

Snel verlichting van de pijn

Osteopaat Haarlem hanteert een holistische benadering en dat blijkt toch vaak effect te sorteren. Osteopathie ziet de mens als een geheel en de behandeling laat ook andere klachten als sneeuw voor de zon verdwijnen. Zeker wat betreft pijn kan Osteopaat Haarlem vaak snel verlichting bieden, terwijl ook mensen een betere nachtrust ervaren en merken dat ze meer energie hebben, iets dat tot uiting komt op het werk of bij het beoefenen van een sport.

Meer informatie over osteopathie vind je bij Movere

Coaching

BML coach

Geplaatst op

BML Coach

Een Body & Mind Language (BML) coach praat in tegenstelling tot veel andere coaches niet alleen maar over de problemen waar je in het dagelijks leven tegenaan loopt. Want in de beleving van de BML coach kan praten over het probleem voor het herbeleven van dit probleem zorgen. Een BML coach zet lichaamswerk in om nieuwe ervaringen te creëren. Volgens de coach is niet ons brein maar juist het lichaam dat ons van heel veel informatie voorziet.

 

BML coaching is vooral oplossingsgerichte coaching

 

Oplossingsgerichte coaching, aldus wordt BML coaching ook weleens omschreven. Veelal heeft de coach alle oefeningen, interventies en trainingen zelf ondergaan en is het een coach met levenservaring. Een BML coach is vooral geen coach die alle wijsheid uit boeken haalt, maar een coach die zelf heeft gevoeld en ervaren en zo tot bepaalde inzichten is gekomen. In de optiek van een BML coach is onze levenshouding terug te zien in ons lichaam wat betreft de vorm, houding en beweging. Een houding of beweging kan meer zeggen dan duizend woorden. Ja, je zou kunnen stellen dat de BML coach direct in de ervaring slaag werkt. Dit houdt ook meteen in dat er sneller resultaten geboekt worden.

Je moet je wel openstellen, anders verandert er niets

 

Door deze manier van coaching aan te bieden, dien je als cliënt wel uit je comfortzone te stappen, al is het feit dat je aan jezelf wilt werken dat in feite al. Belangrijk bij deze manier van coaching is dat je wel een klik hebt met de coach. Je moet je namelijk wel openstellen, anders verandert er niets. De coach die vooral in oplossingen denkt zal overigens zelf niet met een pasklare oplossing komen. De cliënt wordt namelijk uitgedaagd het verhaal achter de problemen los te laten, om vervolgens op avontuur te gaan om zo nieuwe ervaringen op te doen. Die ervaringen vertellen dat je nog geen eindstation bereikt hebt, want steeds gaan er nieuwe deuren voor je open. Cliënten worden zo meer flexibel, creatieve terwijl ook de stabiliteit toeneemt.

Ook de bekende technieken worden toegepast

 

Uiteraard past de BML coach ook bekende technieken toe, mocht dat nodig zijn. Zeer zeker worden er wel gesprekken gevoerd, wordt aan de lichaamshouding en aan het bewegen gewerkt en kunnen ook mindfulness, ademhalingstechnieken en NLP deel uitmaken van de trainingen. Een sessie is in elk geval nooit voorspelbaar, zoals dat bij andere coaches nog weleens het geval wil zijn.

Cursussen

Meditatieles

Geplaatst op

Als jij in staat wilt zijn een meditatieles te verzorgen zul je een meditatie opleiding moeten volgen. Je maakt een persoonlijk programma dat als meditatieleraar bij je past en komt daar tijdens de meditatieles mee naar buiten.

 

Hoe beweeg jij je voor de groep?

Tijdens deze specifieke training maak je eerst een programma dat bij je past en wordt gekeken naar hoe jij je voor de groep beweegt en de wijze waarop jij jouw idee in de wereld zet. Vervolgens geef je een half uur les en krijg je en geef je feedback van de andere deelnemers. Het geven van meditatieles is ook een kwestie van het ontwikkelen van een eigen stijl en het aanbieden van meditaties en onderwerpen die bij je passen. Je zou je steeds af moeten vragen wat jouw toegevoegde waarde als meditatieleraar voor de maatschappij is.

Meditatieles

 

Je leert vooral van elkaar

Tijdens de opleiding leer je nadrukkelijk van elkaar. Je leert er meditatieles door het gewoon te geven. Vaak is het zeker in het begin lastig om voor een groep mensen te staan, door te doen leer je dit op de beste manier. Ook worden de kernpunten die je toepast bij het maken van een meditatieles besproken zoals het thema, de vraag wat je wilt overbrengen en of je het alleen wil doen of er juist mensen bij wilt betrekken. Je leert een tijdschema toe te passen en bepaalt een prijs die goed voelt.

 

Ook de zakelijke kant

Behalve de inhoud van de meditatieles hoort ook de zakelijke kant er uiteraard bij. Zaken dus als marketing, sociale media, advertenties en een website. Heb jij alles in orde dan kunnen de mensen bij je langskomen voor het volgen van de eerste les. Dat vraagt ook weer om een bepaald vertrouwen en een bepaalde manier van doen. Zorg in elk geval dat jezelf in die in staat bent waar jij de mensen naartoe wilt begeleiden.

 

Tegenslagen en kritiek

Als aanbieder van meditatielessen moet je ook leren omgaan met tegenslagen en kritiek. Zo kan het zomaar zijn dat er zich amper mensen opgeven voor een les. Verder is het belangrijk om te leren en te bepalen hoe kwetsbaar jij je wilt opstellen en hoe je omgaat met het groepsproces. Als je meditatieles geeft hoef je zelf niet perfect te zijn, maar deel jij jezelf met de wereld. Tip alvast: een open en ontspanning houding werkt in de meditatie wereld altijd het best. En ontspannen betekent je goed voorbereiden.

Coaching

Alledaagse klusjes

Geplaatst op

Je boterham smeren, naar het toilet lopen, even afwassen of de was doen is voor iedereen de normaalste zaak van de wereld. Je loopt even naar het toilet om boodschap 1 of 2 te doen. Je gaat daarna je handen wassen zodat je daarna lekker een koekje kan pakken uit het kastje. Deze handelingen zijn voor de meeste mensen de meest normale zaak van de wereld en je hebt er ook totaal geen moeite mee. Toch zijn er mensen die deze handelingen met veel moeite moeten doen of zelfs helemaal niet kunnen. Dit komt meestal door een bepaalde aandoening van mensen zoals reuma of ze zitten in een rolstoel. Deze mensen hebben hulp nodig bij bepaalde handelingen of ze hebben iemand nodig die ze een andere manier aanleert om die alledaagse klusjes en taken wel te doen. Ergotherapie Roosendaal is een therapie die mensen met een beperking van deze klussen kunnen helpen. De mensen die gespecialiseerd zijn in ergotherapie Roosendaal zijn experts in het helpen van het vinden van alternatieve mogelijkheden.

Ergotherapie

 

Voor wie is ergotherapie Roosendaal?

Ergotherapie Roosendaal is voor mensen die in het dagelijks leven worden beperkt door bepaalde factoren. Zo kan het zijn dat door ouderdom mensen moeite hebben met zich door het huis te begeven terwijl ze wel heel graag op zichzelf willen wonen. Door ergotherapie Roosendaal te nemen kunnen ze samen oplossingen vinden voor de obstakels die deze mensen tegenkomen. Zo is het ook voor mensen met dementie of met een niet aangeboren hoofdletsel. Ook is ergotherapie Roosendaal voor mensen met een downsyndroom of met chronische pijn. Ook is het voor mensen met spierklachten. Deze mensen hebben allemaal moeite met bepaalde opdrachten thuis, op werk of in andere sociale omgevingen.

 

Wat doet ergotherapie Roosendaal voor jou?

Ergotherapie Roosendaal adviseert en begeleidt de mensen in betrekking met veel obstakels die ze in het dagelijks leven tegenkomen. Zo helpt ergotherapie Roosendaal ook met het vinden van oplossingen om deze problemen op te lossen zodat het leven je een stuk makkelijker wordt gemaakt. En dat wil nog iedereen? Ook informeren en lichten ze je naasten en/of mantelverzorgers in over hoe ze het beste met zulke obstakels om kunnen gaan.

 

Ken jij iemand of ben jij de persoon in kwestie en heb jij begeleiding nodig of iemand die samen met jou denkt over de perfecte oplossing? Ergotherapie Roosendaal zorgt ervoor dat jij weer goed kan functioneren in je eigen huis en op de werkvloer.

Coaching

Jongerencoach inschakelen

Geplaatst op

Een jongerencoach wordt steeds populairder omdat het gebruikt wordt voor kinderen die moeite hebben met hun ontwikkeling of andere problemen hebben. In het dagelijks leven gebeurd dit best veel en daarom is het goed dat veel mensen zich scholen zijnde een jongerencoach. Om dit te realiseren is het goed dat je dit artikel leest, want we zullen hieronder een aantal situaties uitleggen waarbij een jongerencoach van toepassing kan zijn. Hierdoor weet je precies wanneer je een coach moet inschakelen en kom je niet voor verrassingen te staan. 

 

Persoonlijke problemen

 

Als jongeren problemen hebben, is het goed dat er iemand is die hen kan helpen. Als jongeren namelijk problemen hebben en hier niet over praten, dan kan het voorkomen dat alles gaat opstapelen en dat is niet wat je wilt. Om deze reden is het goed om te kijken naar de mogelijkheden zodat je vroegtijdig de oorzaak kan aanpakken om eventuele negatieve gevolgen in de toekomst te voorkomen. Mocht je dus bepaalde probleemsituaties herkennen bij je kinderen, dan is het zeker aan te raden om direct contact op te nemen met een jongerencoach. Hierbij weet je zeker dat er alles aan gedaan wordt om dit recht te trekken en dat is natuurlijk wat je als ouder wilt.

 

Problemen op het gebied van studie en ontwikkeling

 

Als je problemen hebt op het gebied van studie en ontwikkeling is het ook goed dat je contact kan opnemen met een jongerencoach. Hierbij weet je zeker dat een specialist aan de bak gaat om zodoende ervoor te zorgen dat het kind het beste uit zichzelf haalt. Als het je eerste kind is, wil je natuurlijk er wel voor zorgen dat alles goed gebeurd en daarom is het goed dat je contact opneemt met een specialist. Deze heeft hiermee ervaring en kan zodoende samen met jullie kijken naar de mogelijkheden.

 

Vervelende thuissituaties

 

Als je vervelende thuissituaties hebt, is het ook goed dat je contact opneemt met een specialist. Hierdoor weet je zeker dat er alles aan gedaan wordt om zodoende ervoor te zorgen dat problemen verholpen worden. Dit is natuurlijk erg prettig, want hierdoor weet je zeker dat je problemen kunt verhelpen. Problemen zijn over het algemeen nooit fijn en daarom is het goed dat je ook daadwerkelijk pro-actief aan de slag gaat. Je wilt natuurlijk vervelende thuissituaties voorkomen en daarom is het goed dat je hiermee contact opneemt, want dat is natuurlijk erg prettig.

 

Voor meer informatie, klik hier

Jongerencoach

Healing

Zelf heling, Lichaamswerk

Geplaatst op
Zelf heling

In het dagelijks leven ben je je meestal niet zo bewust van de signalen die jouw lichaam geeft. Je hoofd is een meester in het onderdrukken van deze signalen. Hierdoor reageer je meestal vanuit oude en bekende patronen. Zo ga je bijvoorbeeld door terwijl je moe bent, negeert wat je verdrietig of boos maakt en slikt eten door wat niet lekker smaakt. Dit wordt ook wel zelf heling genoemd. Veel van onze klachten en problemen worden veroorzaakt doordat we onze gevoelens onderdrukken of er niet naar leven. Als problemen en klachten toenemen kan er minder ruimte komen voor plezier en ontspanning. Door de focus naar het lichaam te brengen en het hoofd juist los te laten kan er veel waardevolle informatie worden opgedaan. Vaak is dit meer dan dat het hoofd ooit kan bedenken. Met lichaamswerk kan het je lukken om dit los te laten.

In contact raken met jezelf

Om beter om te kunnen gaan met alles om je heen, is het belangrijk dat je goed in contact bent met je lichaam. De meeste mensen leven meer vanuit hun hoofd in plaats van je eigen gevoel. Op deze manier probeer je de controle en regie over je emoties te houden. Hierdoor raak je totaal uit verbinding van je lichaam en veroorzaakt dit stress en onrust. Deze zelf heling is niet goed voor je. Elke vorm van stress veroorzaakt verzuring in het lichaam en hierdoor ontstaat de energetische blokkades die je uiteindelijk ziek maken. Vaak is dit een onbewust patroon geworden en weet je niet beter, totdat je je weer in balans voelt.

Klachten door zelf heling

Wanneer de spanning door zelf heling chronisch in het lichaam is zoekt dit een uitlaatklep. Dit uit zich in psychische en fysieke klachten zoals: irritatie, slecht slapen, onrustig voelen, paniek voelen, futloos, lusteloos en depressief zijn. Het kan zich ook uiten in eczeem of huidirritatie. Vaak wordt negeer je automatisch deze gevoelens en onderdruk je dit door een overvolle agenda, veel eten, medicijnen, fobisch gedrag en bij sommige tot alcohol en drugs. Uiteindelijk blijft het toch het onbewuste patroon vanuit een blokkade bestaan, waardoor je weer in herhaling valt.

Blokkades openen

Door middel van diep lichaamswerk worden de blokkades geopend. Daardoor komt er een ontlading die als trilling eerst gedeeltelijk door mij heen wordt afgevoerd. De trilling van de blokkade verandert daardoor in een trilling die natuurlijk en ontspannen aanvoelt. De blokkade schil kan zich echt gaan ontspannen, waardoor het lichaam zich op meerdere niveaus tegelijk de stress los laat.

Meer informatie over zelf heling en lichaamswerk vind je door hier te klikken.

Coaching

Life coach, Loopbaancoach

Geplaatst op

Verschil tussen life coaching en een loopbaancoach

Je hebt dus een life coach en een loopbaancoach. Nu vragen sommige mensen zich misschien wel af, wat is het verschil eigenlijk tussen deze twee functies? Eigenlijk zeggen deze twee woorden het allebei al wel. Een life coach, is een coach die je kan helpen wanneer je je leven niet op rails heeft. Een life coach is er veel voor je en wilt alles over je weten. Een life coach zorgt ervoor dat hij of zij, samen met jou je weer gaat helpen je leven op de rit te krijgen. Dit kunnen natuurlijk verschillende problemen zijn. Zo kan dit over scheidingen gaan, maar ook over ruzies die je bijvoorbeeld hebt met iemand. Door middel van een life coach ga je proberen aan de volgende dingen te werken: Zoeken naar een betere balans tussen je werkleven en je vrije leven. Maar ook het zorgen dat je zelfvertrouwen verhoogt, het beter om te kunnen leren gaan met bijvoorbeeld stress, en het proberen te verbeteren van communiceren. Dit zijn voorbeelden waarbij een life coach je gaat helpen. Dit kan dus heel fijn zijn, vooral als je dit denkt nodig te hebben. Nu zegt de naam “loopbaancoach” al vrij veel natuurlijk. Een loopbaancoach kijkt samen met jou naar je eigen loopbaan. Zo zorgen jullie er samen voor dat jullie veel praten over dingen die je meemaakt op het werk. Dus hij of zij probeert je te ondersteunen tijdens je werk. Ook kijken jullie samen naar de mogelijkheden om door te groeien op je werk. Een loopbaancoach zorgt er ook voor dat je samen opzoek gaat om je zelfverzekerder te laten voelen op je werk.

 

Praten

Bij zowel de loopbaancoach als bij een life coach zorg je ervoor dat jullie veel in contact blijven. Door middel van praten ga je je lekker voelen, je gaat niks opkroppen, en kan met alles wat je zit praten. Dit kan zowel over problemen op het werk zijn als over problemen op het werk. Het belangrijkste van beide coaches is het vertrouwen. Alles wat besproken wordt met of een lifecoach of een loopbaancoach blijft tussen vier ogen. Dus je hoeft er absoluut niet bang voor te zijn dat verhalen bij andere mensen terecht komen. Verder kan je afspraken maken om langs te komen bij een van beide, maar je kan er ook voor kiezen om te bellen. Tegenwoordig maken lifecoaches en loopbaancoaches ook steeds meer gebruik van bijvoorbeeld Skype of Facetime.

Life coaching

 

Bezoek hier onze website voor meer informatie

Fysiotherapie

Fysiotherapiepraktijk Venlo

Geplaatst op
Fysiotherapie

Heb je te maken met klachten aan spieren, banden, gewrichten of zenuwen? Ga dan naar Fysiotherapiepraktijk Venlo. Dan is de kans namelijk het grootst dat je snel van je klachten verlost bent. Je hoeft voor een bezoek aan Fysiotherapiepraktijk Venlo geen verwijzing van de huisarts maar maakt gewoon zelf een afspraak.

Klachten aan spieren en gewrichten

De therapeuten in Venlo zijn als geen ander in staat je te helpen bij klachten aan spieren en gewrichten en hebben elk hun eigen specialiteit. Kom je voor het eerst dan zal de fysiotherapeut eerst een zo compleet mogelijk beeld van je gezondheidssituatie maken en wordt vervolgens de klacht onderzocht. Aan de hand van de bevindingen wordt vervolgens een behandelplan gemaakt die ervoor moet zorgen dat je snel weer normaal kunt functioneren.

Gerichter behandelen door echograaf

Bij Fysiotherapiepraktijk Venlo kan met gebruik van een echograaf bekeken worden wat er precies aan de hand is en daardoor kan nog gerichter behandeld worden. Over behandelen gesproken, in Venlo beheerst men alle facetten van het vak en behalve behandeld wordt er vaak ook getraind in de sportruimte van de praktijk. Daar worden je spieren en gewrichten, banden en zenuwen op getraind of revalideer je met een van de fysiotherapeuten en eventueel met een groepje revalidanten na een blessure.

Dry needling en medical taping

Ook dry needling en medical taping kunnen onderdeel van de behandeling zijn zoals ook eventueel manuele therapie aangeboden kan worden. Dit wordt vooral toegepast als er klachten rondom de wervelkolom zijn. En zo is er voor elke klacht een specialist aanwezig die je snel en kundig helpt om van de fysieke problemen af te komen. Behandelingen en trainingen kunnen vanwege de flexibele openingstijden altijd doorgaan omdat men in Venlo weet dat het al druk genoeg is met leven en werken.

Sportspreekuur

Speciaal voor sporters is er wekelijks een sportspreekuur in Venlo. Daar kun je als sporter met bepaalde klachten die je niet vertrouwt even langs Fysiotherapiepraktijk Venlo, waar een van de deskundigen je blessure beoordeelt en eventueel meteen een vervolgafspraak voor je kan maken.

Nog beter van dienst zijn

In alle facetten van het vak dat fysiotherapie heet blinken de experts in Venlo uit. Dit niet in de laatste plaats omdat ze voortdurend bijscholingen en cursussen volgen om de patiënten zo nog beter van dienst te kunnen zijn. De ontwikkelingen binnen fysiotherapie gaan vaak snel en in Venlo wil men steeds op de hoogte zijn van nieuwe behandeltechnieken en nieuwe apparatuur.

Meer informatie hierover

Coaching

Genderdysforie

Geplaatst op
Transgender

Er is tegenwoordig nogal wat te doen over het geslacht man en vrouw. Nooit eerder werd het woord gender en genderneutraal zo vaak in de mond genomen als dat nu het geval is. Als jij een diep gevoel van onbehagen hebt over het geslacht waarmee je ter wereld kwam, dan noemt men dit ook wel genderdysforie. In dat geval komen je geslacht en je genderidentiteit niet overeen. Je voelt je vrouw, maar bent met het mannelijk geslacht geboren. Dit gevoel van onbehagen kan zeer verschillend zijn. Soms zit dat gevoel echter zo diep, dat er de wens is om een geslachtsverandering te ondergaan.

Periode die lijkt op rouw

Ingewikkeld, zo kun je genderdysforie zeker wel noemen. Dit uiteraard vooral voor jou zelf, maar wat denk je van je partner dan? Of je kinderen, je ouders en je vrienden? Vaak schamen mensen zich en is er onbegrip in de directe omgeving. Er breekt zelfs vaak een periode aan die op een periode van rouw lijkt. Mensen die te maken krijgen met genderdysforie voelen zich niet zelden ontevreden en sluiten zich vaak af voor de omgeving. Contact maken met het eigen lichaam is dan ook moeilijk.

Praat met je huisarts of een andere instantie

Mensen die te kampen hebben met genderdysforie voelen zich vaak erg eenzaam. Dit kan psychische klachten opleveren en daarom is het goed om toch met mensen te gaan praten over je gevoel. Dit kan bijvoorbeeld prima met de huisarts, die je eventueel door kan verwijzen naar een andere instantie waar jij met je verhaal terecht kunt en waar je eventuele begeleid kunt worden naar een genderkliniek. Mensen met genderdysforie worden nogal eens verward met mensen die transseksueel zijn. Ook dan heb je een sterke afkeer tegen het geslacht waarmee je geboren bent. Transseksuelen willen een medische behandeling ondergaan in de vorm van een operatie of hormonen, bij genderdysforie hoeft dit niet altijd het geval te zijn.

Gevoelens kunnen er al op jeugdige leeftijd zijn

Verder zijn er nog transgenders, dat letterlijk ‘tussen twee genders in’ betekent. Je voelt je dan weer man, dan weer vrouw. Genderdysforie is iets dat op alle leeftijden voor kan komen, dus zeker ook bij jongeren. Als jong kunnen dergelijke gevoelens er zijn. Dat wil overigens weer niet zeggen dat de gevoelens ook blijven. Het wil nog weleens gebeuren dat de gevoelens slijten naarmate je ouder wordt. In alle gevallen is erover praten belangrijk om zo een isolement te voorkomen.

Coaching

Psychotherapie effectief voor verschillende aandoeningen

Geplaatst op

Psychotherapie

Psychotherapie is een specifieke therapie, in de meeste gevallen gegeven door een speciale psychotherapeut. Deze therapie is gericht op psychosociale problemen en stoornissen. Verder is het bedoelt voor paren of individuen.

 

Psychotherapie is een effectieve gespreksmethode en behandelmethode voor het realiseren van verschillende doeleinden. Het gesprek dat wordt gehouden, tussen de cliënt en de therapeut, staat eigenlijk centraal en is het belangrijkste onderdeel. Verder zijn de behandelingen eigenlijk wel voor iedere leeftijd geschikt. De tijd van verschillende behandelingen ligt aan de desbetreffende problemen die verholpen moet worden. Het doel van psychotherapie is verschillende psychische klachten verhelpen en dingen beter hanteerbaar maken. Hierbij is natuurlijk van belang dat de concentratie van de cliënt en de therapeut goed op elkaar gericht is en dat er duidelijk gecommuniceerd wordt. Verder is het resultaat van de therapie afhankelijk van de concentratie, wilskracht en het volume van de problemen. Het proces naar het eindresultaat gaat vaak gepaard met ups en downs, dit komt door de tegenslagen die vaak op de weg daar naar toe opdagen. Bij de therapie wordt echter in bijna alle gevallen het einddoel wel wordt bereikt door de samenwerking tussen cliënt en therapeut.

 

Meditatie

We weten allemaal wel wat meditatie is en waarvoor dit gebruikt wordt en door wie dit wordt beoefend en wordt gebruikt. Het is een vorm van spirituele oefening en wordt door veel religies en geloofsvormen gebruikt maar ook vorm ontspannende doeleinden. Mediteren is een populaire vorm van het tot rust komen en wordt door veel mensen gebruikt en beoefend. Er bestaan verschillende soorten meditatie, binnen deze soorten bestaan nog verschillende varianten. Iedereen gebruikt het ook anders en het gaat er eigenlijk vooral om dat mens en geest worden gestimuleerd tot rust.

Welke vorm van therapie of oefening het beste werkt voor jouw probleem is eigenlijk geheel een persoonlijke kwestie en de keuze hiervan ligt echter ook bij de persoon zelf. De keuze hiervan moet afhangen van het soort probleem dat er speelt, is het een probleem dat door zelf gecreëerde rust opgelost kan worden is het mediteren misschien een goede keuze. Als het probleem een stukje zwaarder weegt en als het niet zelf op te lossen valt dan is misschien een psychotherapie, gegeven door een ervaren therapeut, een goede oplossing om het gewenste einddoel te bereiken. De keuze is geheel aan de desbetreffende persoon zelf en zal afhangen van verschillende criteria.

 

Bezoek onze website voor meer informatie